THE POST-MODERN PROMETHEUS

 
Iata ce s-a intimplat in episodul de duminica 31.11.97

Episodul este in alb negru si descrie de fapt povestea unui Frankenstein modern, poveste in care sunt amestecati Mulder si Scully.

         Inceputul este ca de obicei bizar. Noaptea o casa departata de oraselul in care se patrece actiunea este acoperita de cineva din care nu vedem decit o mina cu o pinza gen pinza de cort si acel cineva intra apoi in casa si pune intr-o tigaie , pe foc o substanta care incepe sa degaje mult fum. In acea casa se afla o femeie care se uita la televizor si care incepe sa simta fumul si pina sa poata iesi afara din casa lesina. Acel cineva intra inauntru si ... Aici scena se termina si dupa ce se desfasoara genericul ne este aratat Mulder care ii citeste o scrisoare lui Scully. Scrisoarea era de la acea femeie atacata de acel "cineva". In scrisoare ea descria cum a lesinat din cauza fumulu care era in casa apoi a auzit o muzica (Cheer nu stiu ce melodie ca nu ma pricep) si s-a trezit dupa citeva ore si dupa o luna a constatat ca este insarcinata.
 
          Ea solicita ajutorul lui Mulder si Scully pentru ca afirma ca a vazut un monstru care a intrat la ea in casa inainte de a lesina. Descrierea monstrului este urmatoarea: infatisare umana, miini ca si ghiarele de gaina, si un cap cu doua guri si foarte deformat.
Desi Scully ca de obicei nu crede cele relatate de catre acea femeie, totusi Mulder si Scully pleaca sa investigheze acest caz in acel mic orasel.

            Dupa ce vorbesc cu acea femeie atacata de monstru si dupa ce ii cunosc fiul cei doi incep sa investigheze imprejurimile. In camera fiului acestei femei gasesc o revista de benzi desenate care reprezentau chiar monstrul descris de femeie. La intrebarea :"Acesta este monstrul care l-ai vazut" femeia raspunde da.
Banda desenata din acea revista era intitulata chiar "Monstrul" si era desenata chiar de fiul acestei femei. Cind este intrebat de unde a avut atita imaginatie, acasta raspunde ca si el a vazut monstrul si ca o sa poata sa il vada si Mulder si Scully daca merg in padure si pun pe un butuc piine si un borcant de unt de arahide.

            In noaptea care urmeaza Mulder si Scully fac ce ii sfatuise autorul benzii desenate si intradevar un humanoid cu infatisare bizara isi face aparitia (bineinteles ca ei nu il vad decit de la mare departare). Cind se iau la fuga dupa el acasta dispare dar bucata de piine care fusese muscata are intradevar doua urme de guri. Fugarind prin padure monstrul Mulder si Scully dau de un batrinel care le spune ca monstru nu este acasta ci un doctor care se ocupa de genetica si care locuieste pe deal. Mulder si Scully il viziteaza si intradevar dau de un personaj ciudat cu ambitii creationiste care le arata o musca cu picioarele care ii ies din gura si care le spune ca el incearca sa manipuleze genetic animalele ca sa le faca sa creasca in mod ciudat si ca vrea sa ia pe chestia asta premiul Nobel. Fiind intrebat daca nu stie nimic de monstru acesta raspunde ca nu si ca nici nu a auzit vreodata de asa ceva.

            Dupa inca o zi vedem aceeasi scena cu acoperitul casei si cu pusul pe foc al acelei substante, desfasurindu-se la casa doctorului. Rezultatul este acelasi adica monstrul intra in casa "profita" de sotia doctorului care era incasa lesinata si apoi pleaca. Doctorul dupa ce se intoarce acasa si cind vede ce s-a intimplat se duce la batrinelul pe care Mulder si Scully l-au intilnit in padure si dupa ce se cearta (cearta pe teme monstrului, din care ne dam seama ca amindoi aveau ceva cu monstrul) doctorul il stringe de git pe batrinel si il omoara.

            Acum ne este aratat in fine pe indelete monstrul care se intoarce acasa si il gaseste pe batrinel mort (de aici ne dam seama ca este o legatura strinsa intre batrinel si monstru) si dupa ce plinge una buna, il ingroapa in hambar. Intre timp ajung si Mulder si Scully impreuna cu toata lumea din sat care plecase la vinatoare de monstru si intra in acel hambar unde il gasesc pe monstru si vor sa il omoare (satenii). Mulder si Scully ii iau apararea si monstrul incepe sa isi povesteasca viata. Iata povestea lui: doctorul a inceput sa il manipuleze genetic de cind era mic si l-a considerat un esec si l-a abandonat. Batrinelul l-a luat si l-a crescut ca pe propriul lui fiu. Aflam acum ca batrinelul este de fapt tatal doctorului si ca monstrul este foarte ahtiat dupa Cheer care daca va amintiti a jucat intr-un film in care fiul ei era un fel de monstru din asta nu cu doua guri dar destul de asemanator in rest. Toti sunt cuprinsi de compasiune la auzul acestei povesti si dupa ce doctorul este arestat  Mulder Scully monstrul si toti saternii se duc la un concert cu Cheer care cinta numai pentru ei. Monstrul este foarte fericit si toata lumea ride cinta si danseaza. Nu o sa credeti car chiar si Mulder o invita pe Scully la dans si chiar zimbesc in timp ce danseaza.
Asa se termina acest episod care mie personal nu mi-a placut. Sper sa fie mai bun cel de duminica viitoare.
 

 

 


Next Episode
_