Now the wait is over. The time is right now. X files season premiere.
 

Redux I

Episodul incepe cu 24 de ore inainte de aparitia lui Scully in fata comisiei FBI. In acest episod vedem de la inceput ca Mulder nu este mort si este contactat de agentul care o bruscase pe Scully. Se dovedeste aici ca acest agent este de fapt afiliat armatei si ca este "de-ai nostrii" adica acum ii ajuta pe M si S. Cind il contacteaza pe Mulder acest agent ii spune ca este urmarit si ca si Mulder este supravegheat de luni de zile. atunci M is da seama ca este uramrit de o camera de luat vederi care era plasata in plafonul lui. Imediat cum vede asta M fuge la apartamentul de deasupra lui si il prinde pe un agent de-al armatei intradevar supraveghindu-l si inregistrindu-l pe video. Agentul vrea sa il impuste dar M este mai rapid si il impusca si apoi il transporta in apartamentul sau (aaaa deci asta era corpul care era sub ciarciaf cind Scully a fost rugata sa-l identifice!). Ii ia legitimatia (bineinteles cartela magnetica ) si se duce direct la departamentul armatei unde rucla acel agent. Acolo se intilneste cu agentul care o bruscase pe Scully care ii spune vazind legitimatia ca are drepturi de acces de nivel 4 deci poate sa mearga unde vrea si sa intre peste tot ca are cel mai mare nivel de acces.  Acest agent ii spune de asemenea ca o sa descopere undeva in subteran si un leac pentru cancerul lui Scully. Intre timp Scully este chemata sa se uite la ceea ce au descoperit doi doctori in esantioanele de gheata aduse din munti (care ca prin minune reaparusera-se vede ca aduse inapoi de agentul care o bruscase pe Scully). Scully se uita la microscop si observa un organism care se dezvolta. Acel organism (multicelular-nu va ginditi la cine stie ce monstruleti) a fost extras din gheata de catre cei doi medici care au investigat acea gheata. Scully se gindeste imediat ca poate acest organism i-a cauzat si ei cancerul. Isi ia singe si dupa ore si ore de teste descopera ca intradevar ceea ce are ea in singe este la fel cu ce a fost gasit in gheata. 
Mulder in acest timp intra in cel mai de jos nivel secret al cladirii armatei unde intrase si printr-un coridor ajunge ... in arhivele Pentagonului acolo unde am vazut de multe ori pe Fumator depozitind probe incriminatorii pentru conspiratia tacerii. Cautind prin fise gaseste si numele lui Scully si apoi cautind in sertarul pointat de fisa gaseste niste mici fiole cu un lichid. M se gindeste ca acest lichid  este antidotul pentru cancerul lui Scully. Il fura si incearca sa iasa din cladire. Intre timp Fumatorul se intilneste cu alt membru din conspiratie si i se plinge ca a fost lasat pe dinafara adica nu i s-a spus ca Mulder este urmarit. Pleaca suparat si ne dam seama ca de fapt Mulder a fost descoperit in cladirea armatei dar totul i-a fost raportat Fumatorului care a inchis ochii protejindu-l. Mulder reuseste sa iasa viu si nevatamat din cladirea armatei si se indreapta spre FBI. 
Acum scena comisiei careia ii relateaza Scully totul este reluata si continuata. In momentul in care Scully scoate proba incontestabila ca totul este o conspiratie, proba care este o radiografie comparata a singelui sau si a organismului gasit in gheata, incepe sa ii curga singe din nas si este chemata o ambulanta. 
To be continued.  
 


Next Episode