Redux II

 

Iata urmarea primelor doua episoade Gethsemane.

Scully este pe moarte in spital de pe urma cancerului si Mulder este contactat de Fumator care ii spune ca in fiolele cu apa ionozata (vezi Gethsemane II) nu este numai apa ionizata ci si leacul impotriva cancerului lui Scully. Bineinteles ca Mulder nu il crede dar totusi se uita mai bine in fiola cu apa ionizata (era de metal deci nu se putea vedea in ea) si gaseste un cip ca acela care ii fusese implantat lui Scully cind a fost rapita de extraterestrii (daca nu va mai amintiti puteti consulta pagina oficiala a X-files unde veti gasi povestite toate episoadele pina la sezonul 5). Fumatorul ii spune lui Mulder ca acel cip trebuie sa ii fie implantat lui Scully in ceafa, acolo unde fusese implantat si cind a fost rap[ita de extraterestrii si se va vindeca.

Desi nu il crede Mulder ii spune lui Scully care fiind intr-o stare deplorabila si ne mai avind nici o solutie de incercat accepta ca cipul sa ii fie implantat in ceafa (hooo nu va ginditi la cine stie ce aparate de talia alora pe care le au borgii pe ei, cipul acesta era cam de 5mm diametru si 1mm grosime).

In acelasi timp fumatorul il contacteaza pe altul din membrii conspiratiei caruia ii spune ca este adevarat ca l-a lasat pe Mulder sa iasa din arhivele secrete dar o sa incerce sa il atraga de partea sa. Si in episodul trecut am observat ca Fumatorul devenise cam indezirabil pentru conspiratie asa ca ii este pus un ucigas pe urme.

Inainte de a fi ucis Fumatorul ii mai cere inca o data lui Mulder sa se intilneascacu el spunindu-i ca o sa aduca pe cineva foarte interesant. Tot la telefon Fumatorul ii propune lui Mulder sa paraseasca FBI-ul si sa lucreze pentru el. De asemenea ii spune ca agentul armatei din episodul trecut l-a minti cind i-a spus ca toate probele care le-a vazut Mulder erau artificiale create de armata numai pentru a-l face pe Mulder sa creada in extraterestrii. La intilnire Fumatorul apare in masina cu …….. Samantha, sora lui Mulder rapita de extraterestrii cind Mulder avea 8 ani. Bucuria intilnirii este mare dar sor'sa ii spune ca Fumatorul ii este tata adoptiv dupa ce i s-a intimplat si ca inca nu este pregatita sa o intilneasca pe masa' (doamna masa' ca am vazut-o purtind palarie J ) asa ca pleaca dinnou cu Fumatorul si nici nu ii lasa adresa lui Mulder.

Mulder trebuie sa apara la o audiere in fata biroului FBI ca sa raspunda la intrebarea :"Cine l-a ucis pe omul care se afla in apartamentul lui" si la aceasta intilnire povesteste totul de la inceput cum a fost creat biroul X files si cum cineva din interiorul FBI-ului distruge de fiecare data informatii pretioase si tot acel om i-a dat lui Scully cancerul. Magareata pica pe ….. seful lui Skinner care cind aude ca a fost deconspirat fuge sa il scape conspiratia care l-a pus sa faca totul dar imediat cum intra in camera unde era seful conspiratiei este impuscat.

Fumatorul este de asemenea impuscat de catre un tragator de elita si moare cu poza lui Mulder si Samantha in miini….. Eu tot il suspectez ca a avut ceva cu mama lui Mulder in tinerete… Ramine de vazut.

Episodul se termina cu Mulder si Skinner la spital la Scully care are toate analizele foarte bune deci se va vindeca in curind.


 


Next Episode
_