EMILY

 
Iata ce s-a intimplat in episodul de duminica 14.12.97

Dupa o lunga pauza datorata binemeritatei vacantei de craciun pe care am petrecut-o si eu ca tot omu' acasa, iata ca m-am intors si dinnou la datorie, sa va povestesc episoadele X files din sezonul 5.

          Scully incearca sa o protejeze pe fetita care a ramas acum fara mama si fara tata. Daca va aduceti aminte ultima imagine din episodul trecut era ca rezultatele testelor de maternitate o confirma pe Scully ca mama fetitei. (daca nu va aduceti aminte puteti citi cronica episodului trecut). Fetitei ii este intrerupt tratamentul pe care il urma sub directa indrumare a unui doctor intr-o clinica privata. Fetita incepe sa se simta  din ce in ce mai rau si este pusa sub observatie intr-un spital sub un spatiu aseptic. Dupa citeva zide de inrautatire a situatiei, lui Emily ii apare pe git ceva verde ca o egzema de vreo 5cm diametru. Doctorita care se ocupa de caz cere sa i se faca o biopsie a acelei eczeme (biopsie, pentru ingineri = harponarea unei zone a corpului omenesc cu un instrument cam ca o croseta si efectuarea probelor de laborator asupra materialului colectat; pentru doctori = stiti voi mai bine decit mine ce inseamna aia). Exact in momentul in care se incepea biopsia apare si Mulder care isi da seama ce se va intimpla si striga la doctorita sa nu ii faca biopsia lui Emily. Totusi doctorita ii face biopsia si in momentul in care ii gaureste pielea fetitei de sub piele izbucneste un gaz iritant exact ca si gazul care izbucnea din extraterestrul ala rau care isi schimba forma. Mulder nervos se duce sa vorbeasca cu doctorul fetitei si dupa ce se da la el puternic (adica in sensul ca il bate bine) ii cere ser din acela care i-l injecta lui Emily dar doctorul nu i-l da.
          Mulder afla de asemenea ca acest medic trateaza si alte paciente de la o casa de batrini. Mulder se duce acolo si este urmarit de doi tipi. In aceasta casa de batrini descopera ca pacientele sunt puse in fiecare zi sub tranchilizante citeva ore. In acest timp le este injectat ser verde, ser care este preluat de la extraterestrii. De asemenea Mulder descopera intr-o sala unde citeva paciente dormeau un frigider cu fetusi (sa nu imi spuneti ca nu stiti ce sunt aia ca nu va cred) in lichid verde. (Sunt fetusi de acelasi fel ca si cei descoperiti intr-un episod anterior, episod in care sunt descoperiti 4 doctori care aratau exact la fel si de asemenea apare o clona de a sorei lui Mulder). Reuseste sa ia niste fiole cu ser verde si vrea sa iasa din spital dar este interceptat de cei doi care incearca sa il prinda. Mulder reuseste sa scape de unul dintre ei cheama prin radio un politist. Politistul ajunge acolo dar este omorit de primul dintre cei doi si acesta se transforma in politist ca orice extraterestru scfimbator de forme binecrescut.Mulder totusi reuseste sa il impuste dar pierde fiolele de ser si fuge inainte de a fi atins de gazul degajat de extraterestrul impuscat.
          Cu toate ca Mulder reuseste totusi sa fure o fiole de ser care o duce fetitei, Emily nu mai traieste decit citeva zile si bineinteles totul este ingropat in tacere: corpul fetitei disare, spitalul de batrini este "curatat" tipii care il urmarisera pe Mulder dispar. Ca de obicei guvernul sterge toate probele.